logo
De BrochureMakers is onderdeel van BasisReclame.

Facebook Campagnes

Landingspagina's

Promotiemateriaal

Drukwerk

Neem contact op

038 - 7850 516

info@basisreclame.nl

 

Zeven redenen waarom je een Grafisch Vormgever moet inhuren

Zeven redenen waarom je een Grafisch Vormgever moet inhuren

Waarom een Grafisch Vormgever inhuren?

Een tijdje geleden hoorde ik een klant iets tegen een collega zeggen, “Hoe kregen wij ooit één flyer de deur uit voor dat we een ontwerpbureau hadden?”. Terwijl deze opmerking mijn ego’tje als grafisch vormgever natuurlijk streelde, want hij had het over ons, begon ik wel even te denken.. Ik hoor namelijk ook regelmatig dat MKBers en ZZPers dit liever in eigen beheer houden om zo de kosten te drukken. De waarheid zal ergens in het midden liggen maar er zijn genoeg redenen te bedenken waarom het nou juist wél een goed idee is om een ontwerpbureau in te huren. Hier zijn er zeven:

1. Dat is een slim idee!

Of je nu zonder inspiratie zit, iets nieuws wil of gewoon echt geen idee hebt, een creatief team helpt je om nieuwe ideeën op tafel te krijgen. Een goede grafische vormgever is meer dan een paar goede handen, die heeft unieke benaderingen, andere invalshoeken en frisse ideeën die je soms nodig hebt als je zo  met je neus op je eigen business zit.

 2. Probeer eens wat uit.

Een langdurige samenwerking of partnerschap leidt tot de meeste efficiëntie en daarop gevolgd: succes. Toch kan het geen kwaad om eens een project aan te gaan met een ander ontwerpbureau.  Op deze manier kan je vergelijken wat het nieuwe bureau je brengt.

3. Je kan je het niet permitteren om het niet te doen.

Een professionele vormgever is veel sneller klaar met jouw flyer, brochure of logo ontwerp dan dat je zelf bent. Voor dat jij uitgevogeld hebt hoe het ontwerp programma werkt dat je gratis bij je nieuwe computer hebt gekregen, heb je al behoorlijk wat uren verspild. Kunnen die uren niet wat productiever gebruikt worden? Als je een ontwerper 250 euro had betaald, had je voor je bedrijf misschien wel 500 euro kunnen verdienen.

 4. Het is jouw kindje. 

Wat je business ook is, het gaat om JOUW bedrijf en het is een directe weerspiegeling van jou en jouw passie. Net zoals de dienst of het product dat je aanbiedt, wil je dat de marketing en de manier waarop je onderneming naar buiten komt, er op en top uitziet en dat het de klanten aantrekt die jij wilt hebben! De juiste vormgever zal de identiteit van jouw bedrijf én de boodschap succesvol uitzenden en jouw een trots gevoel geven.

 5. Continuïteit telt. 

Een visuele identiteit van een merk of product, heeft continuïteit nodig om efficiënt te zijn. Van kleuren en lettertypes tot de drukkopie en tint, jouw marketing materiaal moet dezelfde look-and-feel houden op traditionele en online platformen. Maar pas op, continuïteit moet niet overgaan in persoonlijke overtuiging. Jouw merk fris houden is ook erg belangrijk. Een goede grafische vormgever weet dit balans goed toe te passen voor de optimale efficiëntie van uw merk of product bekendheid.

6. Tijd vrijmaken kan een uitdaging zijn.

Als je een eigen bedrijf hebt, van wat voor formaat dan ook, dan merk je al gauw dat je eigen marketing ten koste gaat van je dagelijkse prioriteiten en de aandacht die klanten van je vragen. Als je een extern bedrijf inhuurt, weet je zeker dat je marketingdoeleinden worden gehaald. Omdat jouw marketing activiteiten een prioriteit zijn van een ander zal je verbaast staan hoe snel en gemakkelijk jouw marketingdoelen worden behaald.

7. Bespaar jezelf de hoofdpijn.

Stel je voor dat het je wel gelukt is om een folder of flyer vorm te geven. Je stuurt het op naar de drukker en je krijgt de proefdruk – of erger, het  uiteindelijke product, binnen. Kan jij wat met de aanpassingen die de drukker je geeft? Ken je het verschil tussen CMYK en RGB en weet je hoe je lettercontouren moet maken? Vormgevers weten precies hoe ze de ontwerpen foutloos aan moeten leveren en hoe het gewenste resultaat behaald moet worden. Heb je zin, tijd en geld om dat gedoe op de hals te halen?

 

Het juiste vormgeving  of marketing bureau vinden, kan een tijdje duren – of, je hebt geluk en je mikt gelijk in de roos bij het zoeken naar het juiste partnerschap. Hoe dan ook, het vinden van de juiste partner is erg belangrijk voor jou en jouw bedrijf en kan je enorme voordelen bieden. Kijk niet alleen naar de referenties en het portfolio van het bureau of van de vormgever in kwestie, maar wees niet onwillig om te kijken of je ook persoonlijk klikt. Je werkt namelijk nauw samen met iemand en het gaat om jouw kindje! Dan is het prettig dat je op professioneel én op persoonlijk vlak, met elkaar kunt opschieten.

 

Weet jij nog meer redenen om in zee te gaan met een professionele vormgever? Laat hieronder dan een bericht achter!

No Comments

Post a Comment

})(jQuery)